Aktuality

Béčko přivítá v sobotu rezervu Kopidlno 18/10/2024

Více zde...

Pozvánka na víkend 27/09/2024

Více zde...

Dnes naše Áčko čeká pohárové utkání v Bělohradě 25/09/2024

Více zde...

Béčko v neděli přivítá Ližany 20/09/2024

Více zde...

Áčko zajíždí na hřiště jednoho z aspirantů na postup 20/09/2024

Více zde...

Odložené utkání A-týmu proti Libčanům se odehraje ve středu 18.9. od 17:00 16/09/2024

Více zde...

Všechny utkání tohoto víkendu zrušena!!! 13/09/2024

Áčko zakončí sezonu v sobotu ve Vysoké 14/06/2024

 

• Pozvánka na poslední utkání A-týmu v této sezóně

 

Ve Vysoké uzavře soutěž duel prvního s druhým, ale utkání bude spíše o důstojném rozloučení...

Přichází závěr letošního pro Železnici až neuvěřitelného soutěžního ročníku. V sobotu v ranních hodinách se střetnou dva postupující celky, které se posouvají z 1. A třídy do krajského přeboru. Náš tým zajíždí na půdu suverénního lídra soutěže FK Vysoká nad Labem, kde působí řada vynikajících fotbalistů, kteří první místo v tabulce zaujali zcela jednoznačně a zaslouženě.

 

Vysoká nad Labem vloni sestoupila do 1. A třídy tak trochu omylem, jak jsme již jednou uvedli. Ono se to projevilo zcela jasně, po 29. kole je náš budoucí soupeř naprosto jednoznačně první, získal 70 bodů a skóre 107 : 38. V posledním kole deklasoval svého loňského protivníka v přeboru FC Vrchlabí 9:1 a trenér Josef Bouček uvedl: "Do utkání jsme vstoupili dobře a hlavně jsme byli produktivní v zakončení, což se projevilo na vývoji utkání. Jsme rádi, že kluci i přes rozhodnutý vývoj soutěže přistoupili k utkání zodpovědně. Pochvala pro celý tým a všem přítomným fanouškům za podporu". Jmenovat všechny osobnosti v sestavě našich budoucích hostitelů snad ani není možné, za všechny jen Milan Ujec, Lukáš Muller, Jakub Mikušík nebo Filip Jarosz.

 

Ještě se vraťme k podzimínu zápasu, tedy utkání, o jehož termínu se dlouho licitovalo. V září jsme doma Vysoké podlehli 0:1 (gól Ujec), v závěru nedal Honza Míka pokutový kop.

 

"Rozhodně do Vysoké nepojedeme v optimálním složení, někteří hráči dostali volno, v Hradci Králové probíhá Rock for People 2024, kam určitě někteří členové kádru zavítali. Omladíme, vyzkoušíme některé hráče rezervy a provedeme některé změny na různých postech. Upřímně - jsem velmi rád, že zde nebudeme muset", říká železnický trenér. Navíc celé mužstvo gratuluje Janu Míkovi k získání titulu Ing. a k úspěšnému ukončení studia státními závěrečnými zkouškami, takže zde všechny bujaré oslavy lze plně pochopit.

Utkání ve Vysoké nad Labem začíná v sobotu 15. června v 10:15. Delegace rozhodčích není prozatím úplná - víme prozatím pouze jméno hlavního, tím bude Vojtěch Doubek.

 

Co ostatní týmy? Dorost podlehl ve čtvrtek v dohrávce v Nové Pace 2:6 (branky: vlastní a Jarda Daniš), byť dvakrát vedl, v neděli ho čeká závěr v Červeném Kostelci. Rezerva dovršila skvělou pětizápasovou jízdu ziskem 15. bodu a vyhrála ve středeční předehrávce v Jičíněvsi 3:0 (branky: Drahoňovský, Stehlík a Starý).

 

A jedna nepříjemnost - disciplinární komise KFS zahájila s naším klubem řízení. Proč? Po nádherné brance Lukáše Hakena na 3:0 v domácím utkání s Třebechovicemi se její autor rozběhl slavit před náš "kotel" a přímo na hřišti ho objal jeden z našich nejvěrnějších. Prostě kladné emoce, které nic neovlivnily, nicméně chybička daná atmosférou duelu se vloudila.

Soutěž je rozhodnuta, upřímně - téměř všechna střetnutí nic dalšího nebudou řešit.