Aktuality

Béčko přivítá v sobotu rezervu Kopidlno 18/10/2024

Více zde...

Pozvánka na víkend 27/09/2024

Více zde...

Dnes naše Áčko čeká pohárové utkání v Bělohradě 25/09/2024

Více zde...

Béčko v neděli přivítá Ližany 20/09/2024

Více zde...

Áčko zajíždí na hřiště jednoho z aspirantů na postup 20/09/2024

Více zde...

Odložené utkání A-týmu proti Libčanům se odehraje ve středu 18.9. od 17:00 16/09/2024

Více zde...

Všechny utkání tohoto víkendu zrušena!!! 13/09/2024

Pozvánka na středeční dohrávku A-týmu proti Vysoké 13/09/2023

 

  • Pozvánka na středeční dohrávku 1.kola I.A třídy - Áčko přivítá od 17:00 Vysokou:

 

Jeden z největších favoritů I.A třídy se měl v Železnici představit již v 1. kole, tehdy však v srpnu bylo proti silně deštivé počasí. Po jistém dohadování nakonec spatřil světlo světa termín středa 13. září. Oba celky se prakticky neznají, v novodobé historii se vzájemně nekonfrontovaly. Náš soupeř FK Vysoká nad Labem v loňské sezóně velmi smolně sestoupil z krajského přeboru, dokázal totiž obsadit 14. příčku, přičemž získal 40 bodů. S tímto počtem se obvykle hraje ve středu tabulky, ale tentokrát to nestačilo i díky sestupu Náchoda a Dvora Králové z divize. Návrat zpátky je tedy určitě cílem tohoto velmi zkušeného týmu z obce vedle Hradce Králové..

 

Co říci o fotbalistech z velmi progresívně se rozvíjející destinace? Je to obrovsky zkušený tým s řadou protřelých třicátníků, za všechny jmenujme kanonýra Ujce, Filipa Jarosze, Michala Hakena, Josefa Homolku či Jakuba Mikušíka. Do vysocké kabiny přišlo několik nových hráčů, například Muller z Trutnova či Kosař z hradecké Lokomotivy. Tým má velkou kvalitu, což v letošním ročníku dokumentuje zejména doma (Trutnov B 4:1, Roudnice 3:1, Broumov 5:1), venku remizoval na hradecké Slávii 2:2 a po vedení 4:1 v poločase nečekaně prohrál v Končicích 4:5.

 

Trenérem týmu se stal Josef Bouček, který předtím působil v hradecké Slávii. Co zaznělo z jeho úst před tímto soutěžním ročníkem? "U týmu jsem pouze krátce, proto je prvním cílem se s hráči poznat a říci si, co chceme na hřišti předvádět. Je třeba stabilizovat sestavu a pokud možno hrát v klidném středu tabulky. Očekávám, že soutěž bude hodně vyrovnaná".

Co věříme, to je to, že soutěž bude vyrovnaná. Čemu nevěříme, je cíl klidný střed tabulky. Prozatím je Vysoká na 6. místě tabulky, má z pěti duelů 10 bodů a skóre 18:10. Náš zisk je 9 bodů a tak to bude zápas o možnost posunu vpřed.

 

Náš tým zdolal v posledním duelu doma Miletín 3:0, těch gólů mělo být asi daleko více. Určitou nevýhodou je o den menší odpočinek, Vysoká hrála v sobotu ráno, my v neděli odpoledne. Kádr by měl být kompletní, i když zdravotní bolístky se stále ještě na některých hráčích podepisují. Z dorostu bude tentokrát v kabině Vítek Jerie.

 

Utkání se hraje tedy ve středu 13. září od 17.00 v Železnici, hlavním rozhodčím je Štěpán Prušinovský, asistenty budou Pavel Vítek a Petr Jansa, delegátem KFS je Lukáš Vojtěch.

Další zápas sehraje naše áčko v Třebši v sobotu 16. září od 16.30, béčko hraje v neděli doma s TJ Sokol Lužany. Dorost hostí rovněž v neděli 17. září od 10.00 souklubí České Meziříčí/Nové Město.

 

Novým partnerem našeho klubu je společnost RZ GROUP, MUDr. Richard Zachoval. Děkujeme.

 

A Ještě jednou - pohárový osmifinálový zápas v Dolní Kalné se hraje ve středu 27. září od 16.30. Zveme Vás všechny na stadiony, přijďte fandit.